stressen inför års skiftet

Till att börja med, HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VARA ATT HITTA EN NYÅRSKLÄNNING? Får verkligen ryck på att jag inte hittar något, vart och letat hur mycket som helst nu. Hittade min dröm klänning men nej, den fanns det bara en kvar av i alla dessa butiker och i fel storlek. Fuckhorcepekuk

Inget bloggande men varför ska man orka med det? Tankarna är på helt annat håll när nyår är på g och man är 18 om 6 dagar. Festen ska annordnas också, det får inte glömmas!

Hade en helt okej julafton med god mat och trevligt sällskap. Sen dess har jag varit med Alec ganska mycket och på klänning jakt. Har också suttit och spelat ps2 en hel del men det behövs inte kommenteras.

Inte för någon bryr sig men men..
Dag 24 – Det här får mig att gråta - Mycket, är ganska känslig. Bland annat om det är spindlar i närheten av mig så kan jag fälla en tår av panik haha.
Dag 25 – En första - pojkvän? Var isf i ettan tror jag, han hette Daniel
Dag 26 – Mina rädslor - Spindlar sen typ att någon i min närhet försvinner ut ur mitt liv
Dag 27 – Min favoritplats - Om inte hemma så är det skanör
Dag 28 – Det här saknar jag - Den extrema närheten jag hade med alla mina vänner för ca 1år sen
Dag 29 – Mina ambitioner - ?

Ska gå och äta frukost nu. Tjohejs på er

information som ändå inte berör omvärlden

Börjar med listan
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Kärlek, vänner, sällskap, folk som visar att de bryr sig osv. Vet egentligen inte vad som riktigt är menat att man ska skriva på denna punkt.



Har varit en rätt hygglig dag. Städat huset så mamma blir glad när hon kommer hem och samtidigt har jag gått runt och sjungit. Har inte varit alltför jobbigt och tagit mina små pauser. Fick ett brev idag också av min svenska lärare från 9an där hon skickade med mitt tal i svenska samt några anteckningar som hon tyckt var jätte bra haha. Blev lite glad allt. Hon skrev på en liten lapp också "det här måste du spara", förvånad blev jag iallafall. Ska om ett tag (eller blir antagligen senare för någon är seg) åka och möta upp Alec och sen ska vi hit.

Fick förresten VG på nationella provet i matte C men ska få kompletera upp till MVG om jag kan. Inte alls dåligt det inte.

Kan berätta lite kort också om planerna inför imorgon. Vaknar upp med Alec vid min sida och är hemma till efter kalle anka, därefter åker jag och min familj till några vänner i rotebro och firar jul där.


dan före dopparedagen

Ensam hemma för tillfället och känner för att vara effektiv. Ska gå och slå in julklappar snart och därefter städa så mycket jag orkar. Snälla barn är dem som får mest julklappar och det är ju trots allt julafton imorgon.


sug kväll, och kallt har det också varit

Har inte haft någon lust att skriva och finner fortfarande ingen. Skriver bara för att det finns ju fan inget annat att
göra.


Listan gick åt helvete men det var inget förvånadsvärt, höll iallafall längre än förväntat. Kan ta och skriva lite om några punkter som jag missat och som är värda att ta upp (samt lite roligt att skriva om)
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
- Är ett långt och lyckligt liv. Kärlek och familj är prio nummer ett, därefter pengar
Dag 16 – Min första kyss
- Ingen aning när var och hur
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
- Kommer bli om 13 dagar när jag fyller 18 :)
Dag 19 – Detta ångrar jag
- Mycket, men egentligen inget. Utan allt som hänt skulle jag inte vara där jag är och den jag är
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
- Lite allt möjligt antar jag. Kan inte peka ut något speciellt just nu heller.

Huvudvärk och hungervärk. Drar härifrån nu, chacha!

fritidsintresse för de lättunderhållna

Omg, har fastnat för ett nytt fb-spel. Kommer ju antagligen börja nörda det precis som jag gjorde med café world förut haha. Mitt liv har fått en ny mening<33



Skoldagen har sugit åsneballe men resten av dagen har varit fenomenal. Fick ju vara med älsklingen efter skolan och sen när jag kom hem blev det crime city mohaha.
Nej men usch va jag känner mig oseriös. Orkar inte med mig själv när jag är så. Ska nog ta och sova så jag skärper mig lite! Godnatt


endast siffror snurrar runt i mitt huvud

BLÖÖÖÄÄÄÄHH nationella i matte C imorgon... Hatar att känna hur viktigt det är att man måste prestera riktigt bra. tänker inte sluta med ett betyg lägre än VG. Sen som är så kul så börjar vi med matte D dagen efter direkt haha. Sjukt jobbigt. Lyckades iallafall övertala min spanska lärare att vi skulle slippa spanska imorgon så vi slutar direkt efter provet, skönt.

För den som vill se hur ett matte C tal till nationella ser ut så har vi ett här :)

  • Bestäm det minsta värdet till funktionen F(x)= x^4/4+x³  (värd 3 VG-poäng)

    Fast den är ganska simpel. Bara att derivera och så men ändååå! Jobbigt



Har varit en ganska jobbig skoldag. En lärare på skolan dog i lördags så vi har haft minnesstund och sånt idag. Många ledsna ansikten har man stött på. Vill även säga vila i frid Salaam, du betydde mycket för många.

Dag 13 – Den här veckan
Sitta och plugga idag, imorgon blir det vara med Julia lite efter skolan troligtvis. Onsdag ska jag vara med Alec och vi ska till hans mammas skola. Torsdag vet jag inte riktigt hur det blir. Fredag blir det definitivt vara med Alec men vet inte vad vi ska hitta på, är 11 månaders dagen, snart ett år fan. Lördag är icke planerad och söndag jobbar jag. Intressant eller icke typ haha.


hur omvärlden ser en

Ska ta och lägga mig i säng eftersom det är skola imorgon. Godnatt


sånt som inte ska hända

Förresten, så jävla sjukt det här med självmords bombaren i stan igår. Det är något som liksom INTE SKA hända i vårat trygga land. Vafan världen behöver inte fucka ut på oss när vi lever i ett samhälle som ska slippa sådant där. Nu blir man ju rädd och kommer vara misstänksam för varenda jävel man går förbi om man åker till stan. Jag vill inte bli sprängd av att jag går och julhandlar liksom... Så sjukt...

Läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265883.ab den som känner fört.


saker borde underlättas en del

Söndag idag och har spenderat på tok för mycket av helgen ensam. Inte okej. Hade egentligen tänkt se senaste harry potter idag men så blev det inte heller. Mycket blir inte så som man förväntar sig.

Fick en tidig födelsedagspresent igår av Rickard som ville passa på att ge mig den medans han nu var hemma. Det var en parfym "Beyonce - Heat". Inte så långt kvar fan till min födelsedag när man väl tänker efter. Kommer bli så skönt att fylla 18. Ska försöka komma igång med övningskörning och sånt snart också så jag kan ta körkort vilket skulle äga.

Kan skriva om gårdagens och dagens punkt också innan jag glömmer igen
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska




Jag har en syster som är två år äldre än mig och heter Jessica. Vi är väldigt olika och har inte så jätte mycket gemensamt men aa, systrar är vi iallafall. Finns väl inte så mycket mer att säga haha.

I min handväska finner man för tillfället inte mycket alls. Under vintern har jag en vana att stoppa allt jag behöver i jackfickorna istället. Men skolböcker, hörlurar, spegel lite sånt hittar man kanske.


Allt i ett för har inte orkat skriva

Dag 08 – Ett ögonblick     <-- förstår inte den så skiter i att skriva
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Jag är döpt i en katolsk kyrka och har konfimerat mig i svenska kyrkan. Vad jag egentligen tror på vet jag inte men tänker fan inte sitta och be till gud var och varannan dag iallafall. Lever, är lycklig och bryr mig inte riktigt hur man kom till jorden och allt sånt där skit. Fast lite troende är jag väl allt ändå..

Igår har jag på mig svart linne, svart kofta, gråa jeans och svarta och mörkblåa underkläder. Sen ett par jätte mysiga sockor med en hund på också halva dagen haha. Ointressant men vafan!



Konfirmation´08


kärleken kan vara ett fenomen som aldrig dör ut

Dag 07 - Min bästa vän
Jag har haft många bästa vänner i mitt liv, men hur kommer det sig att om det nu var "bästa vänner" hur kunde vissa av dem försvinna så lätt?
Därför av de som återstår kan jag inte välja ut en som är bättre än dem andra för alla har alltid stått där vid min sida när jag behöver dem. Jag har dem jag kan lita på och som litar på mig. Fall jag ska plocka ut en enskild individ som ses som den bästa, den som jag i första hand går till vad det än är så blir det Alec. Då är han tydligen både min bästa vän och min pojkvän. Punkt slut med det.



Kan inte ro för att jag är kär och lycklig när jag har en sån underbar pojkvän. Önskar bara jag kunde visa lite mer ibland hur mycket han egentligen betyder för mig.

Idag var jag hur som helst bara på det två första lektionerna. Gick hem efter lunch för började må dåligt eftersom min mage verkar inte komma igång igen efter att "den tömdes den orala vägen" i lördags så det blev helt tomt. Gick hem till Alec lite senare när han kommit hem så har jag spenderat mestadels av dagen där. Ska nog dra mig till sängs nu när jag inte har så mycket längre att vara vaken för när desperate housewives tog slut och cougar town.

Jag och syster gav förresten en present till mina föräldrar idag på deras bröllopsdag. En "bok" som man visar på en i taget av 12 utvalda toppkrogar i Stockholm som då bjuder en av två i sällskapet på huvudrätten. Tänkte att det kan vara trevligt för mina föräldrar att ta sig tid att gå ut och äta tillsammans.

Men nu drar jag så godnatt på er mongolider som läser detta.


framtidsoro beräknas i aktier och svävar omkring

Ska man satsa på sveriges bäst betalda jobb eller?
Måste få ordning och reda och bestämma mig vad jag i framtiden vill bli. Men att satsa på ett jobb bara för att få 88.300 kr i månaden känns inte så dumt. Har börjat fundera på två olika jobb men det ena skulle innebära att jag får flytta till skåne för att få min utbildning. Knaaaas. Det "sämre" betalda jobbet är ändå på kanske 57.000kr, det överlever man ju absolut på och det verkar lite roligare. Aja får se hur det blir. Behöver ju inte bestämma mig riktigt än.


Dag 05 och dag 06

Dag 05 (egentligen 06) – Vad är kärlek?
Ja, vad är det egentligen? Jag är iallafall en av de få som faktiskt verkligen tror på kärleken och är väldigt positiv när det gäller kärlek. Mina föräldrar har lyckats hålla ihop sedan de var 17 år och är nu 38. Imorgon firar dem sin nittonde bröllopsdag och detta ger mig känslan av att en kärlek man haft sen man är lika gammal som jag är nu, kan hålla för evigt. Kärlek är något underbart och jag tycker ingen ska behöva gå utan att få uppleva känslan att vara kär, för den är fantastisk.

Dag 06 – Min dag
Detta är trots allt det ämne jag nästan alltid skriver om men vi får väl ta det ändå. Jag vaknade sent för har varit ledig idag. Gick upp fixade mig och var hur klumpig som helst denna morgon. Tappade ut alla fågelfrön vi hade på golvet så fick ställa mig och dammsuga fast höll på sen att snubbla över dammsugaren. Jag åkte till Odenplan och mötte upp Alec, gick sedan och handlade julklapp till min syster. vi åkte hem till Alec efter det och chillade lite där sen nu för kanske 40 min sen åkte jag hem och satt mig här.

Så söt att jag kan äta upp den. Älskar kissekatter


ett smörgåsbord av information

ikväll blir det

söfisarna julia och felle är påväg hit ungefär typ nu. vi ska fixa lite middag, föra och sånt här hemma hos mig sen vad som händer efter blir ett äventyr. lär ju bli helt awsome! ska ta och städa lite och sånt innan dom kommer så det inte ser helt hemsk ut här haha. så ska bara skriva lite kort om "Dag 04" först

FÖRRESTEN! vem fyller 18 om exakt en månad? mohahhaha



Dag 04 - Det här åt jag idag

Ätit frukost bara hittills. Det blir en macka med philadelphia och ett glas pucko. Lite godis har också gått ner och sen blir det middag med felle och julia som inte är bestämd vad för något det blir än. Sen ikväll blir det dricka. Rosévin är det då som ska ner.


Dag 03 - mina föräldrar

Till att börja med heter min mamma Jeanette och min pappa Christian. De båda är 72:or vilket betyder att de är 38 just nu, och fick alltså mig i ganska tidig ålder. De är fortfarnde gifta vilket dem vart sen 19 års ålder. Min pappa har alltid varit den roliga men smarta medans mamma är gullig och inte direkt så jätte smart ibland haha. Pappa är chilenare och mamma är svensk. De betyder jätte mycket för mig och jag älskar dem, mihihi.


jag, pappa, mamma ♥


brevliga gratulationer från oväntat håll

men ööh fick detta med posten, tyckte det var lite knaas.



får inte ens den tidningen hem. men man tackar för den tidiga gratulationen iaf! :D


låt insidan stråla ut

Behaglig dag, kort dag. Tillbringade hela eftermiddagen med alec sen framåt kvällen blev det bara ta det lugnt. Ska ta och ladda upp batterierna för kommande morgondag nu.

Pyser till sängs.


Dag 02 - Min första kärlek

Första frågan är egentligen vad som defineras som kärlek. I mitt fall väljer jag att hoppa över alla de fjantiga små förälskningarna både från när man var liten och nu när jag varit äldre. Tar jag bort allt det finns det bara två gånger jag varit kär i princip. Och nu är det Alec såklart, som betyder mer för mig än någon någonsin gjort. Men en gång tidigare har jag även varit kär.

Min första riktiga förälskelse var i en kille som heter Emil Dahlbom. Han bor i göteborg och jag föll för honom när jag gick i 8an och var förälskad mer eller mindre i kanske 1½ år. Tack vare avståndet har vi bara träffats ett fåtal gånger men efter Alec är han den enda som verkligen betytt mycket för mig på ett sånt känslosamt sätt att jag kan räkna det som "att vara kär". Under tiden när vi började prata med varandra så handlade det om ca 2 timmar (minst) långa telefon samtal varenda dag i kanske 3-4 månaders tid sen pratade vi på msn också. Vi hade haft kontakt tidigare när jag gick i femman men därefter hände det något och han var helt bortglömd tills den dagen han skrev till mig på msn en dag i 8an. Senaste dagen jag träffade honom var 1 mars 2009 då jag åkte hem till honom under en fyra dagars period. Vet inte vad mer man kan säga om det här men det var väl så mycket jag tänker skriva här om detta.


Dag 01 (egentligen 02 menmen) - Om mig

Jag heter Jennifer Fuentealba Wiklund, är 17 år och fyller 18 i Januari. Jag bor i Märsta men går nu 2:a året i Vilunda gymnasium i Upplands Väsby och trivs mycket väl där. Min linje är SMIN som är special internationell grej och så har jag inriktning naturvetenskap. Den är ganska svår och jobbig om man vill ha bra betyg men är ganska duktig på natur-ämnena så har inte så svårt i dem iallafall. Är inte pluggis eller något, bara född med smarthet i hjärnan haha.
De personerna som står mig närmast hjärtat är min pojkvän Alec, vännerna Jenny, Julia, Marielle och Fredrik. Det är dessa personer jag verkligen litar på och som betyder mycket för mig. Ääh vad kan man mer skriva?... På min fritid umgås jag mest med Alec men träffar även någon vän då och då (fast vill göra det lite mer). Jag och pojkvännen har varit tillsammans i ca 10½ månad nu och har våran årsdag den 17 Januari.
Jag har en väldigt växlande musik smak, lyssnar på lite allt möjligt men just nu är det nog ändå mest rock som jag har fallenhet för. Jag är ganska kort, 159cm vilket nog beror på att hälften av mina gener är chilenska där alla typ är korta. Och aa, har väl inte så mycket mer att säga angående detta.


julschema

Snodde en lista från Julias blogg som hon snott av Emma som kändes ganska effektiv för att få mig att skriva varje dag nu i en månads tid. Utöver det jag skriver i vanliga fall kommer det se ut såhära:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Dag 01 är överkryssat för den har redan varit men får ta och skriva den idag. Så det allra första inlägget kommer snart och därefter ett till på en gång!


bättre än så blir det inte

ååh va jag blev taggad! måste fan dit nästa år. då är man ju 18 (vilket krävs) men suger att man måste vänta ända till november.


RSS 2.0